Am ajutat mulți oameni să obțină aprobarea pentru afișarea reclamelor Google Ads și pentru a câștiga bani. În acest ghid, vei învăța cum să fi 100% aprobat de Google AdSense.

Google AdSense este cea mai populară rețea publicitară pentru bloggeri și proprietari de site-uri web. Dacă dorești să generezi bani pe site-ul sau blogul tău, AdSense este probabil cea mai simplă modalitate.

Dar atunci de ce atât de mulți oameni nu reușesc să obțină aprobarea pentru AdSense? Să aflăm mai întâi și apoi să trecem la aprobarea site-ului tău pentru AdSense. Sună bine?

Este greu să fi aprobat de Google AdSense?

Cred că nu este greu să fi aprobat de Google Adsense dacă urmărești politicile Google și elementele de bază ale modului în care funcționează o afacere pe site.

Dar este șocant să vezi că mulți oameni sunt refuzați de Google AdSense. Am primit o mulțime de plângeri prin e-mail, videoclipuri YouTube și Instagram.

ghid de aprobare ggogle adsense

Motivul principal al multora este că ignoră cerințele Google și calitatea site-urilor lor. Ar fi de ajutor dacă ai avea și puțină răbdare înainte de a aplica pentru programul AdSense.

Acum că ști că nu este dificil să obți aprobarea AdSense, să trecem la modul în care funcționează.

Procesul de aprobare AdSense explicat

Am împărțit întregul proces de aprobare pentru Google AdSense în șapte pași. Voi fi mai expicit în secțiunea următoare. Dar deocamdată, permite-mi să îți împărtășesc procesul pentru a ști la ce să te aștepți.

Procesul de aprobare Google AdSense arată astfel:

 1. Google verifică dacă site-ul tău este eligibil pentru programul său.
 2. Googlebot accesează cu crawlere site-ul tău.
 3. Evaluează aplicația.
 4. Aproba sau respinge cererea ta în termen de 1-7 zile.
 5. Adaugă un cod scurt în susul paginilor site-ului tău.
 6. Așteaptă ca Google să îți aprobe site-ul timp de o săptămână sau două.

Dacă totul merge bine, ești gata! Vei începe să vezi anunțuri live pe site-ul tău, astfel încât să poți câștiga bani.

aprobare google adsense

Asigură-te că selectezi propria țară. Și alege să îți creezi un cont de afaceri dacă ai o entitate comercială înregistrată în țara unde locuiești. Odată ce contul tău AdSense este creat, nu îți poți schimba țara sau tipul de cont.

Acum că cunoști întregul proces de verificare pentru Google AdSense, să trecem la următoarea secțiune, unde îți voi împărtăși un ghid pas cu pas despre aprobarea site-ului tău pentru Google Adsense.

Cum să fi aprobat de Google AdSense (pas cu pas)

Sunt destul de încrezător că vei obține aprobarea Google AdSense dacă urmezi acest ghid pas cu pas. Dar dacă nu respecți politicile Google, cererea ta va fi respinsă.

1. Trebuie să faci acest lucru înainte de a aplica pentru AdSense

Înainte de a aplica pentru Google Adsense, trebuie să te asiguri că site-ul tău este pregătit și eligibil pentru programul Adsense.

Acestea sunt lucrurile de care ar trebui să ai grijă înainte de a aplica pentru Google AdSense:

 • Creează pagini și postări comune cu conținut unic și relevant.
 • Adaugă corect texte, imagini și multe altele.
 • Permite vizitatorilor să lase comentarii la articolele tale.
 • Adaugă pagini esențiale, cum ar fi politica de confidențialitate, termenii de utilizare și paginile ^despre^.
 • Concentrează-te pe aliniere, lizibilitate și funcționalitate.
 • Crește viteza site-ului tău.
 • Utilizatorii de internet sunt nerăbdători și nu vor rămâne pe site-ul tău dacă se încarcă lent. Accelerarea site-ului tău va îmbunătăți, de asemenea, SEO-ul site-ului tău.

Acestea nu sunt cerințele, desigur, dar aceste lucruri vor ajuta Google să determine dacă site-ul tău este de bună calitate sau nu. Google vrea să se asigure că utilizatorii săi ajung pe site-uri practice și funcționale, cu un conținut ușor de citit.

Dacă ai un site WordPress, atunci există o mulțime de plugin-uri grozave pe care le poți folosi pentru a-ți accelera site-ul și pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Google vrea atât pagini cu încărcare rapidă, cât și un UX excelent.

2. Îndeplinește cerințele de eligibilitate pentru Google AdSense

După cum am menționat mai devreme, Google are câteva cerințe de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești înainte de a aplica pentru programul său.

Acestea sunt cerințele de eligibilitate pentru Google Adsense:

 • Să ai 18 ani sau peste.
 • Respectă toți termenii și condițiile de utilizare Google AdSense.
 • Obține un cont Gmail activ care nu este deja conectat la un cont AdSense.
 • Asigură-te că site-ul tău este online și nu conține conținut pornografic, înșelător sau violent. Și nu se bazează pe traficul automat generat de boți.
 • Trebuie să aibă acces la codul sursă HTML al site-ului tău (Nu trebuie să introduci niciun cod dacă utilizezi Blogger).

Permite-mi să spun câteva mituri despre Google AdSense acum.

În primul rând, nu trebuie să ai 30 de postări pe site-ul tău (mp-educativ.com a fost aprobat cu mai puțin de 10 postări pe blog). În al doilea rând, site-ul tău nu trebuie să aibă neapărat șase luni, dar e mai bine dacă are.

Voi vorbi despre asta mai târziu în secțiunea de sfaturi din această postare. Consultă seria de videoclipuri AdSense privind aprobările site-urilor de pe YouTube pentru mai multe informații. Următorul pas este să te înscrii la Google Adsense.

3. Aplică pentru programul Google AdSense

Acum că ști totul despre Google Adsense și activitatea acestuia, ești gata să aplici pentru programul lor. Urmează acești pași pentru a te înscrie la Google AdSense:

 • Vizitează pagina de pornire a Adsense și fa clic pe butonul „Începe”.
 • Conectează-te acum la contul tău Gmail și asigură-te că adresa ta de e-mail nu este deja asociată unui cont AdSense.
 • Introduce adresa URL a site-ului tău web, adresa de e-mail (care poate fi diferită) și toate informațiile necesare.
 • Alege să optezi pentru asistență personalizată și sugestii de performanță bazate pe datele contului tău.
 • Selectează țara ta și asigură-te că locuiești în acea țară.
 • Consultă și acceptă termenii și condițiile AdSense.
 • Începe să utilizezi contul AdSense acum.

Gata cu aprobarea? Nu încă; tocmai ai aplicat pentru programul AdSense. Google va examina acum site-ul tău și va decide dacă este eligibil sau nu pentru programul său. Googlebot este crawler-ul web al Google care navighează pe internet pentru a indexa site-uri web și pagini. Acesta va vizita site-ul tău pentru a verifica dacă respectă politicile sale de program.

4. Activează parțial contul tău AdSense

În timp ce Google îți examinează site-ul, îți poți activa parțial contul AdSense. Acest lucru îți va oferi acces la unele funcții din contul tău AdSense. Cu toate acestea, nu vei putea folosi toate funcțiile, deoarece Google încă examinează aplicația ta.

Pentru a activa parțial contul, urmează acești pași:

 • Conectează-te la contul tău de Gmail și vizitează pagina de pornire Google Adsense.
 • Fa clic pe butonul „Conectați-vă la AdSense”.
 • Introdu adresa ta de e-mail și parola pentru a te conecta la contul tău.
 • Fa clic pe fila „Activați contul” acum, aflată în meniul antet.
 • Parcurge toți pașii de pe pagina respectivă și fa clic pe butonul „Continuați la contul meu”.

Vei fi redirecționat acum la tabloul de bord al contului tău de AdSense. Poți accesa unele funcții ale contului tău, dar nu toate.

Dacă site-ul tău trece de accesul cu crawlere Googlebot, vei primi un e-mail de la Google care își va spune că site-ul tău a fost examinat și aprobat pentru Google AdSense.

5. Începe să afișezi anunțuri de la Google și să fi plătit

Ultimul pas este să aștepți ca Google să îți examineze site-ul și informațiile de plată. Odată ce au făcut asta, vei putea să îți accesezi complet contul și să începi să utilizezi toate funcțiile.

Poți verifica starea plăților și le poți verifica în fila „Plăți”, aflată în meniul antet. Asigură-te că furnizezi adresa poștală completă a contului tău bancar și numărul de telefon.

De asemenea, poți activa anunțurile automate, astfel încât site-ul tău să înceapă să afișeze anunțuri odată ce este gata. Și nu uita să inserezi codul între <head> și </head> ale site-ului tău.

Ești gata acum. Google va începe să afișeze reclame pe site-ul tău și vei începe să câștigi bani. Suma pe care o câștigi depinde de mulți factori, cum ar fi traficul, clicurile pe anunțuri etc.

6. Respectă în continuare politicile Google AdSense

Google îți poate aproba site-ul astăzi și îl poate suspenda mâine dacă încalci politicile sale. De aceea, este esențial să ți pasul cu politicile lor și să te asiguri că site-ul tău este întotdeauna conform.

Google își actualizează destul de des politicile de program AdSense, așa că asigură-te că urmezi aceste modificări. Poți găsi toate cele mai recente politici de produs AdSense în centrul lor de ajutor.

7 trucuri și sfaturi pentru a obține rapid aprobarea AdSense

Google AdSense este una dintre cele mai populare și eficiente modalități de a genera bani pe site-ul sau blogul tău. Cu toate acestea, obținerea aprobării pentru Google Adsense poate fi o provocare, în special pentru începători. Și aceste hack-uri și sfaturi te vor ajuta, fără îndoială.

1. Un design corect cu o structură clară a site-ului.

Asigură-te că site-ul tău este bine conceput și ușor de navigat.

Navigarea slabă poate duce la o rată de respingere ridicată, ceea ce Google nu-i place.

Și iată cum să îți structurați corect site-ul:

 • Planifică în mod corespunzător categoriile.
 • Să ai o navigare clară.
 • Nu concura cu conținutul tău (nu îl duplica).
 • Elimină sau actualizează conținutul vechi.
 • Îmbunătățește legăturile interne și externe.
 • Asigură-te că site-ul tău este receptiv la dispozitivele mobile.

Uite, Google vrea să-și servească utilizatorii în cel mai bun mod. Și dacă împărtășești și misiunea, îți vei atinge rapid obiectivele.

2. Creează Politică de confidențialitate, Termeni, Disclaimer, Despre și pagini de contact.

Aceste pagini sunt importante deoarece Google le va verifica atunci când ia în considerare site-ul tău. Din nou, nu este o cerință! Dar este bine să le ai pentru că aceste pagini arată că îți pasă de utilizatori și de conținut.

 • Poți utiliza un instrument Generator de politici de confidențialitate pentru a crea pagina de confidențialitate.
 • La fel poți utiliza un instrument Generator de termeni pentru a crea pagina de Termeni de utilizare.
 • Scrie ceva despre obiectivele site-ului tău pe pagina „Despre”.
 • Oferă utilizatorilor să te contacteze pentru orice întrebări pe pagina „Contact”.

3. Începe să publici conținut de înaltă calitate (cel puțin 15-30 de postări)

Politicile programului Google Adsense impun ca site-urile să conțină conținut de înaltă calitate. Google îți va verifica conținutul site-ului tău pentru a îndeplini standardele sale de calitate înainte de a îți aproba site-ul.

Dar ce se întâmplă dacă site-ul tău nu prea are conținut?

Cel mai probabil, Google nu îți va aproba site-ul dacă acesta nu are suficient conținut. Așa că asigură-te că ai cel puțin 15-30 de articole sau postări pe site-ul tău înainte de a aplica pentru Google Adsense. Din nou, nu este o regulă grea și este rapidă!

Poți crea câte postări dorești! Cu cât ai mai mult conținut, cu atât mai bine. Google iubește conținutul proaspăt și original. Așa că continuă să publici articole sau postări noi pe site-ul tău pentru a îți îmbunătăți șansele de a fi acceptat pentru Google Adsense.

Și publică conținut în timpul procesului de verificare Google AdSense.

Și când spun conținut, mă refer la conținutul original și bine scris, care adaugă valoare vizitatorilor site-ului tău.

4. Verifică calitatea de proprietar al site-ului tău pe Google Search Console și Google Analytics.

Din nou, Google nu îți solicită să îți verifici calitatea de proprietar al site-ului pe Google Search Console sau Google Analytics. Dar este o idee bună ca să faci acest lucru deoarece:

 • Search Console te ajută să înțelegi cum îți vede Google site-ul.
 • Și Analytics te ajută să urmărești traficul site-ului și comportamentul utilizatorilor.

De asemenea, poți solicita Google să indexeze paginile site-ului tău folosind Search Console. Este mai probabil ca Google să îți indexeze paginile dacă ai verificat calitatea de proprietar al site-ului tău pe Search Console. Cu toate acestea, este doar un sfat și nu o cerință.

5. Nu utiliza imagini protejate prin drepturi de autor

Desigur, este o idee simplă. Google AdSense nu permite imagini protejate prin drepturi de autor pe site-ul tău. Prin urmare, asigură-te că toate imaginile pe care le utilizezi pe site-ul tău sunt fie originale, fie se încadrează în Creative Commons.

Poți găsi o mulțime de fotografii de stoc gratuite online pe care le poți utiliza pe site-ul tău. De exemplu, iată o listă de site-uri web unde poți găsi fotografii gratuite pentru postările de pe blog:

Cel mai bun lucru la Canva este că poți crea imagini originale cu elemente, texte și multe altele. Și poți folosi și fotografii din bibliotecă.

6. Așteaptă ca site-ul tău să îmbătrânească puțin

Nu vorbesc despre introducerea site-ului tău într-un plan de pensie. Dar Google Adsense funcționează cel mai bine cu site-urile vechi. De ce? Pentru că un site vechi demonstrează că este acolo pentru a rezista sau are un istoric care să dovedească calitatea.

Dar cât de vechi ar trebui să aibă site-ul tău?

Ei bine, ar trebui să aibă cel puțin șase luni. Aplică pentru program după ce obți câteva vizualizări organice. Dar din nou, nu este o cerință a programului Google AdSense.

Și cred că este o oportunitate pentru tine de a-ți dezvolta site-ul cu o publicare consecventă de conținut.

Motivul este că Google dorește să vadă trafic consistent pe site-ul tău. Prin urmare, este logic să aștepti puțin înainte de a aplica pentru Google Ad.

7. Elimină alte anunțuri de pe site-ul tău, dacă este cazul.

Știu că Google este perfect în utilizarea altor rețele publicitare și AdSense. Dar dacă văd multe reclame ici și colo pe site-ul tău, ei pot presupune că sunt spam sau nu respectă politica de funcționalitate.

Deci, dacă utilizezi alte rețele publicitare, cum ar fi Media.net sau Ezoic, îți sugerez să întrerupi acele anunțuri înainte de a aplica pentru Google Adsense.

După ce Google AdSense aprobă site-ul tău, poți reactiva acele anunțuri. Totuși, asigură-te că oferi vizitatorilor mai mult conținut decât reclame. Nu-i inunda cu diverse reclame pe site-ul tău care par spam.

Întrebări și răspunsuri despre Google AdSense

A fi acceptat de Google AdSense pentru a face bani din site-ul tău nu este mare lucru dacă urmezi elementele de bază! Nu ar trebui să știi în ce te bagi? Așa că permite-mi să răspund acum la câteva întrebări despre programul AdSense.

Ce este Google AdSense?

Google AdSense este un program care permite editorilor de site-uri web să afișeze reclame Google pe site-urile lor și să câștige bani din clicuri. Este necesară aprobarea Google AdSense pentru a participa la program.

Cât timp durează AdSense pentru aprobare?

Nu există niciun răspuns la asta. Google nu îți oferă niciun interval de timp pentru aprobarea AdSense. Poate fi rapid în 24 de ore sau poate fi două săptămâni. Și cred că depinde de calitatea site-ului tău.

Câți bani poți câștiga cu Google AdSense?

Editorii ca tine primesc 68% din veniturile totale din reclame generate cu serviciul AdSense. În funcție de factorii indicați mai jos, te poți aștepta să câștigi de la $0,20 la $15 pe clic.

În medie, comisioanele pot fi de $18 la 1000 de afișări de pagină. Suma pe care o câștigi cu Google AdSense depinde de o varietate de factori, cum ar fi:

 1. Nișa site-ului tău.
 2. Numărul de vizualizări de pagină.
 3. Țara sau regiunea serverelor site-ului tău.
 4. Clicurile pe anunțuri de către vizitatorii site-ului tău.
 5. CPC (cost-pe-clic) al anunțurilor.

Și aceștia nu sunt singurii factori…

Cum funcționează plata la AdSense?

Poți alege să fi plătit lunar atunci când atingi pragul AdSense de $100. AdSense îți emite plățile între 21 și 26 ale fiecărei luni. Pe pagina „Tranzacții”, poți vedea că plățile tale sunt în curs.

Care sunt cele mai bune alternative Google AdSense?

Dacă site-ul tău nu a putut fi aprobat pentru Google AdSense, este posibil să cauți alternative. Cu toate acestea, înțelege că fiecare rețea publicitară are politicile sale pe care trebuie să le urmezi.

Acestea sunt unele dintre cele mai populare alternative la Google AdSense pe care proprietarii de site-uri web și bloggerii le folosesc:

 • Ezoic
 • Media.net
 • Infolinks
 • Bidvertiser
 • PropellerAds
 • Adversal
 • Chitika
 • Skimlinks
 • Monumetric
 • InfoLinks
 • Adsterra
 • Bidvertiser
 • BuySellAds
 • AdClickMedia
 • Kontera’s Contextual Ads Program
 • Amazon Native Shopping Ads

Și lista continuă! Sau poți alege un program de afiliere pentru a câștiga bani cu conținut comercial pe site-ul tău.

Cum să fie aprobat site-ul meu WordPress pentru Google AdSense?

Google AdSense nu impune cerințe suplimentare pentru un site WordPress. Deci, trebuie doar să urmezi același proces ca orice alt tip de site. Trebuie să ai cel puțin 18 ani, iar site-ul tău trebuie să aibă o structură clară și un conținut unic.

Și pentru a introduce codul AdSense, fie poți utiliza un plugin, fie poți lipi codul în widgetul HTML personalizat din Aspectul tabloului de bord WordPress.

Cum să obți Google AdSense pe Blogger?

Blogger este un produs Google, așa că nu va trebui să lipești niciun cod acolo. Trebuie să accesezi „Câștiguri” și apoi să creezi un cont AdSense pentru a începe să câștigi bani din blogul tău.

Prea mult…nu ai citit? Iată rezumatul:

Google AdSense este un program care permite editorilor de site-uri web ca tine să afișeze anunțuri Google pe site-ul tău. În acest fel, tu și Google câștigi bani din clicuri.

Pentru a participa la AdSense, site-ul tău trebuie să fie aprobat de Google. Procesul de aprobare durează de obicei câteva zile, dar poate dura până la două săptămâni. Tot ce ai nevoie este să urmezi instrucțiunile din această postare și politicile Google.

Suma de bani pe care o câștigi din AdSense depinde de diverși factori, cum ar fi nișa, vizualizările de pagină și CPC. Sper că site-ul tău primește aprobarea Google AdSense și vei începe să câștigi bani!