Să faci o afacere online nu este deloc greu! Acolo sunt foarte multe metode de a face bani online, dar în acest articol o să vorbim despre afaceri pe bune.

Crearea unui site web este decât primul pas și acesta ar trebui să fie cel mai ușor lucru de făcut pentru afacerea ta. Cea mai grea parte este audiența, traficul către site-ul tău web.

Traficul pe site-ul tău web poate fi un mare challenge, dar nu este imposibil. Acolo ai două drumuri de ales:

1. Gratuit

Cu excepția cazului în care ai deja urmăritori, obținerea acestora necesită multă muncă, perseverență și RĂBDARE. Partea bună este că acest drum este gratuit, făcând pentru afacerea ta un blog, videoclipuri pe YouTube sau să folosești rețele sociale.

2. Plătește pentru a genera trafic

Poți plăti și poți lansa anunțuri pe site-uri web precum YouTube, Instagram, Facebook și multe altele pentru a genera trafic pe site-ul tău web.

afacere online

Începe o afacere online

Indiferent că vrei să vinzi produse sau servicii online, trebuie să ai un site web. Dacă vrei să înveți să faci un site web poți accesa ACEASTĂ PAGINĂ. Acum o să descriu mai în detaliu cele două drumuri de mai în sus.

A. Creșterea audienței tale de la ZERO gratuit

Platformele de socializare oferă mai mult decât divertisment. Îți garantez că Instagram , Facebook, TikTok, Twitter și alte platforme de socializare pot fi folosite pentru multe alte lucruri decât pentru a trimite inimioare și emoticoane.

Uite câteva dintre platformele pe care le poți folosi pentru a promova produsele tale:

1. Facebook

Facebook îți permite să creezi un grup care se învârte în jurul servicilor/produselor tale. Dupa ce ai creat grupul, poți invita persoane care crezi că sunt interesate de postările tale. Trebuie să fi consistent pe grupul tău pentru a crea o comunitate de oameni cu gânduri similare.

2. Instagram

Instagram nu este foarte ideal pentru a genera trafic către site-ul tău web, dar știm cu toții că această platformă este foarte cunoscută pentru poze. Poți include un singur link în profilul tău, care ar fi acel link?

EXACT, site-ul tău web. După care poți urmări persoane care au aceleași idei, iei legătura cu ei și îți promovezi serviciul/produsul tău.

3. Twitter

Pe Twitter, poți discuta subiecte legate de servicile tale, îți poți împărtăși cunoștințele, poți oferi sfaturi, poți răspunde la întrebari frecvente care au legătura cu servicile/produsele tale. Ușor, ușor vei observa că îți vei crește audiența fără să îți dai seama.

4. YouTube / TikTok

Realizează videoclipuri în care îți promovezi produsele/sevicile tale, fie direct, fie indirect. Aceste platforme pot fi foarte benefice dacă ai o strategie bună.

afaceri online de la zero

Sfatul meu pentru afacerea ta online

Sfatul meu este să îți faci un blog. SERIOS, acesta poate fi cel mai benefic pentru o afacere online. Prin blogul tău poți să incluzi un formular pentru ca oamenii să se aboneze laa e-mailul tău. În acest fel, vei avea o listă de e-mailuri din ce în ce mai mare de persoane cărora le poți trimite e-mailuri prin care îți promovezi sevicile/produsele.

Nu ști de unde să începi? Nu-ți face griji. Mai în jos ai o listă atât cu servicii gratuite, cât și cu plată, care îți permite să creezi o pagină web cu ușurință.

  • Creatori de site-uri web gratuit: WordPress, Wix, Blogger, Weebly etc.
  • Încercări gratuite / Servicii Plătite: SiteGround, Bluehost, HostGator, Hostinger etc.

După cum vezi, multe dintre aceste servicii sunt platforme pe care poți începe gratuit. Eu totuși recomand să alegi WordPress.org deoarece cu siguranță deții tot ce este pe site-ul tău web. Urmează ACEST GHID pentru a afla pas cu pas cum se face un site web.

Nu pot spune suficient de mult cât de important este să ai un blog pentru afacerea ta. Pe blog poți scrie articole relevante pentru serviciile/produsele tale și le poți completa cu link-uri care trimit vizitatorii către serviciile/produsele tale.

B. Creșterea audienței tale cu plată

Toate platformele de socializare de mai în sus, pe lângă multe altele nemenționate aici, oferă opțiunea de a-ți face publicitate și a crește audiența site-ului tău prin mijloace diferite, depinde de bugetul tău. Poți folosi reclame TikTok, reclame Facebook, reclame Instagram, reclame YouTube și multe altele.

metode de a face bani

Nu uita de SEO (optimizarea motoarelor de căutare)

SEO se referă la traficul organic, nu la traficul direct sau plătit. Traficul organic include și căutări de imagini, căutări de videoclipuri, căutări de știri.

SEO este o abordare de marketing online care ține cont de modul în care funcționează motoarele de căutare, algoritmii programați de computer care determină tendințele motoarelor de căutare, ceea ce caută oamenii, sau cuvintele cheie introduse în motoarele de căutare.

MP-onlyTools este un site web de instrumente GRATUITE care îți oferă posibilitatea de a te face cunoscut mai repede și a ridica afacerea ta la cele mai înalte nivele. MP-onlyTools are peste 50 de instrumente GRATUITE care ajută la orice afacere online, așa că ce mai aștepți?

Îți mulțumesc că ai citit! Rămâi pe fază pentru mai multe articole similare și nu uita să mă urmărești pe rețelele de socializare pentru mai multe noutăți.