Vrei să ști cum să faci bani cu marketing afiliat? Creeaza un website, adaugă câteva link-uri afiliate și privește cum îți vin bani în cont fără să mai faci nimic. Stai, ce?

Stop! Stop! Stop!

Nu este doar atât. În acest articol vei învăța despre marketing afiliat și cum să faci bani cu acesta.


Ce înseamnă Marketing Afiliat?

Când o companie folosește marketingul afiliat, plătește afiliații pentru fiecare vizitator sau client pe care îl aduc prin propriile eforturi de marketing.

Pe scurt

Marketingul afiliat este cea mai simplă metodă de a face bani online: găsești un produs, vinde-l și primești un comision.


Cea mai bună parte despre afiliat marketing

Facem un comision prin vânzarea lucrurilor altora! Nu există costuri asociate cu producția sau depozitarea!

marketing afiliat

Produse afiliate

Pur și simplu spus, produsele afiliate sunt cele care au un program de afiliere. Produse fizice (cum ar fi un aparat de cafea) și serviciile digitale (cum ar fi serviciile de găzduire web).

produse afiliate

Tipuri de produse afiliate

Produse care plătesc per lead

Produse care plătesc pe vânzare

Un produs afiliat cu plată pe client potențial este atrăgător, deoarece ești compensat atunci când oamenii se înscriu pentru un serviciu prin linkul tău de afiliat.

Un produs afiliat cu plată pe vânzare este exact ceea ce sună. Câștigi un comision de fiecare dată când acel produs este achiziționat prin recomandarea ta!

Cum să faci bani online din marketing afiliat

Marketingul afiliat este cea mai bună și simplă metodă pentru oricine de a câștiga bani online: găsești un produs, vinde-l și obții un comision.

Întreaga procedură poate fi împărțită în patru pași simpli:

Pasul 1: Găsește un produs

Deci, de unde ar trebui să începem căutarea unui produs afiliat? Din fericire pentru noi, există mii de produse afiliate de vândut pe internet!

Aproape fiecare serviciu online are un program de afiliere, așa că pur și simplu caută orice produs pe Google și caută un program de afiliere pe site-ul lor.
Există șanse mari să aibă unul!

De exemplu, Siteground este serviciul pe care îl folosesc pentru a-mi găzdui site-urile web, dacă cauți pe Google Siteground affiliate, vei găsi ceea ce cauți:

marketing affiliate

Multe programe de afiliere au nevoie de un proces de revizuire amănunțit. Bluehost este o companie de găzduire web care oferă un program de afiliere fără aprobare!

Dacă unul dintre cei care dau click pe linkul tău se înscrie pentru Premium membership, tu vei câștiga în jur de 100$ comision.

Bluehost plătește și un comision de 105$
pe vânzare și 5$ pe lead!

Super Tare! Corect?

Rețele afiliate

Vei avea mii de produse de promovat dacă te alături unei rețele de afiliați. Există o varietate de produse accesibile pe piață.

Vei găsi o varietate de categorii pe site-ul ClickBank, inclusiv arte, afaceri, educație, limbi străine și așa mai departe. Există bunuri în fiecare dintre aceste categorii pe care le poți comercializa. Un website cunoscut in Romania cu o varietate de produse de promovat ar fi ProfitShare.

BONUS

Puteți accesa „ACEASTĂ PAGINĂ” pentru a alege un program de afiliere care te interesează și pentru a începe promovarea acestuia.

Alegerea unuia dintre produse

Acum este timpul să alegi unul dintre produse pentru început!

Continuă și caută un produs pe o piață afiliată sau pe Google sau utilizează unul dintre exemplele Siteground sau BlueHost pe care le-am spus.

De asemenea, ține cont de următoarele atunci când decizi cu ce produs să lucrezi:

  • Găsește ceva care te interesează și în care ai putea investi cu ușurință. Poți începe prin a face o listă cu produse pe care ai fi încântat să le promovezi.
  • Consultă detaliile comisiilor pentru a te asigura că înțelegi cum va funcționa programul de afiliere.
  • Există vreun software sau resurse disponibile care să te ajute să îți urmărești vânzările?
  • De asemenea, îți recomand să investighezi datele despre vânzări ale produsului, deoarece acest lucru te poate ajuta să determini dacă este un vânzător bun și poate oferi o indicație mai bună asupra numărului de vânzări la care te poți aștepta atunci când îi faci publicitate.

Pasul 2: Obține linkurile

Link-urile tale de afiliat sunt conexiunile pentru produsele pe care le promovezi. Sunt linkuri create numai pentru tine. Astfel încât atunci când cineva face click pe linkul tău și/sau cumpără produsele tale, să câștigi bani pentru asta!

Să luăm exemplul ClickBank.

După ce ai creat un cont ClickBank și ai ales produsul (produsele) pe care dorești să le promovezi de pe piața lor, următorul pas este să îți creezi linkurile specifice pentru acel produs.

produse afiliate romania

Când faci click pe butonul „Promovare”, îți va apărea o nouă fereastră cu titlul „HopLink Generator”. De obicei, aici ți se va cere să furnizezi numele contului tău, astfel încât linkul tău personalizat să poată fi generat.

De asemenea, îți va permite să introduci un ID de urmărire (Tracking ID), dacă dorești. Acestea sunt esențiale atunci când comercializezi un produs pe câteva site-uri diferite și dorești să descoperi care dintre ele este responsabil pentru cele mai multe vânzări, folosind ID-uri de urmărire distincte pentru fiecare.

Pur și simplu copiază și inserează URL-ul tău într-un document unde te poți duce la el oricând ai nevoie de el!

metode de a face bani online

Când vine vorba de producerea linkului tău unic, alte programe de afiliere ar trebui să funcționeze în mod similar. Cu toate acestea, în funcție de site-ul pe care îl utilizezi, poate fi disponibil un generator de cod care îți va crea nu numai un link, ci și un anumit cod. Acest lucru este menit să simplifice încorporarea unui link în codul HTML al unui site web și să arate linkul.

Codul o sa arate ceva de genul: <a href=”www.linkultau.com” target=”_blank”Numele Produsului</a>. Dacă nu utilizezi codul în sine, vei dori să copiezi linkul care apare între ghilimele după „a href”. Acesta ar trebui să fie un link către produsul tău unic pe care îl poți promova.

Pasul 3: Promovezi

Trebuie să găsești un mijloc de a comercializa link-urile de afiliat după ce ți-ai ales produsul și ai obținut conexiunile de afiliat. Începătorii au uneori impresia că pot doar să trimită email-uri cu link-urile lor către oameni. De asemenea ei se gandesc ca pot posta pe rețelele de socializare și se așteaptă să vadă rezultate.

Acest lucru nu va funcționa; vei avea nevoie de o abordare solidă pentru ați face remarcate articolele și pentru a converti vânzările.

Există două abordări de bază pe care le poți folosi pentru a începe să îți promovezi produsele.

Crearea de conținut

De exemplu, poți scrie o scurtă postare pe Tumblr, Medium sau orice altă platformă pe care poti să ai un blog.

Scrie o recenzie a serviciului sau a produsului pe baza experienței tale sau a modului în care crezi că poate fi util.

Implicarea publicului

Această strategie îți permite să comunici cu alții pe site-uri web care au deja mult trafic organic (cum ar fi Quora, TPU). Prin conversați să menționezi produsul sau serviciul pe care îl promovezi.

Pasul 4: Bucurăte de caștiguri

După ce ai parcurs fiecare dintre aceste etape, tot ce trebuie să faci acum este să stai pe loc, să te relaxezi și să te bucuri de roadele muncii tale.

câștiguri online

Pe hârtie, marketingul afiliat pare simplu; dar, punerea în practică implică multă dăruire, perseverență și, cel mai important, răbdare.

Ar trebui să te aștepți să vezi rezultate după 6 până la 12 luni de muncă grea. Nu va fi o lună sau două. Înțeleg că un an din timpul tău sună mult, dar crede-mă când spun că totul va fi bine după aceea.

Pentru a face lucrurile și mai bune, odată ce ai realizat primele vânzări și compania afiliată pare să îți ofere un venit constant, poți pune banii înapoi în afacerea ta și îi poți tripla.

Noroc!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.